(Видео) Второ полуфинале на Евросонг во Торино


Вечерва, од 21 часот, е второто полуфинале на 66. Евросонг во Торино, организиран од Европската радиодифузна унија (ЕБУ) и нејзината италијанска членка Раи.

На грандиозната сцена на Пала Олимпико според редоследот, ќе настапат 18 учесници од  Финска, Израел, Србија, Азербејџан, Грузија, Малта, Сан Марино, Австралија, Кипар, Ирска, Северна Македонија, Естонија, Романија, Полска , Црна Гора, Белгија, Шведска и Чешка.  

Од големата петорка ќе  настапат Англија, Германија и Шпанија .
 

Андреа со „Кругови“ настапува 11. , a финалето е на 14 мај.