(Видео) Пресретнувањето на Јупитер и Сатурн

Јупитер, како што кружи околу Сонцето, ја поминува точката на усогласување со соседот Сатурн на секои 20 години.

Тоа се случува токму вечерва, а бидејќи над Македонија небото е облачно, ви ја пренесуваме глетката од САД, во живо од опсерваторијата Лоуел. Конјукцијата ќе биде видлива околу 1 часот по наше време.

Погледнете го овој феномен во живо: