(Во живо) Прес на министерот за животна средина Нуредини

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини ќе одржи прес-конференција.

Инаку, Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека на седница на Владата вчера беа усвоени иницијативите за заштита на две подрачја во нашата држава: Шар Планина и Осоговските Планини.

Владата донесе одлуки за прифатливост на предлозите на МЖСПП за прогласување на Шар Планина за заштитено подрачје во категоријата Национален парк и прогласување на Осоговските планини за заштитено подрачје во категоријата V – Заштитен предел.

Проследете ја во живо: