(Видео) Прес на Филипче и Царовска

Мила Царовска, заменик претседател на Владата за економски прашања

На 1 септември, кога во земјава секогаш почнувала учебната година, прес-конференција ќе одржат новата министерка за образование Мила Царовска и министерот за здравство Венко Филипче.

Поради пандемијата од корона вирус, годинава учениците би требало да седнат во клупите на 1 октомври, но не сите.  Споредн досегашните одлуки на властите само учениците од 1 до 3 одделение треба да почнат во училиште и тоа ако сакаат.

Проследете ја прес-конференцијата во живо: