(Во живо) Прес-конференција на премиерот Заев и министерот Бектеши за конкурентност на компаниите

Денеска со почеток во 12:00 часот, прес-конференција ќе одржат претседателот на Владата, Зоран Заев и министерот за економија Крешник Бектеши.

Тема на прес-конференцијата е реализација на мерката финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста во износ од 20 милиони евра наменета за приватниот сектор, од третиот пакет економски мерки.