(Во живо) Прес-конференција на Државното јавно обвинителство на Бугарија


Фото: Б. Грданоски

Прес-конференција на Државното јавно обвинителство на Република Бугарија за тешката автобуска несреќа во која загинаа 45 лица.

Несреќата се случи во вторникот на автопатот „Струма“ кога автобус на превозникот „Беса транс“ враќајќи се од Истанбул се запали. Во тек е истрага на истражните органи и идентификација на жртвите која се очекува да заврши за седум дена.

МИА и БТА заедно ја пренесуваат прес-конференцијата на Државното јавно обвинителство на Република Бугарија.