(Во живо) Обраќање на премиерот Зоран Заев на Мечкин Камен во Крушево

ВО ЖИВО – директен пренос од обраќањето на премиерот на Република Северна Македонија, Зоран Заев, на Мечкин Камен во Крушево, по повод националниот празник 2 Август – Илинден.

Претходно премиерот Заев се поклони на гробот на Никола Карев.

„Чествувањето на Денот на Републиката го започнавме со поклонување на гробот на Никола Карев во крушевскиот Македониум. Илинден е симбол за нашата борба за слобода и човечки правдини“, напиша Заев на Фејсбук.