(Во живо) Димитров и Гир го презентираат Извештајот на ЕК за Македонија

Фото: Б. Грданоски

Заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Никола Димитров и шефот на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир, ќе одржат заедничка прес-конференција на која што ќе се презентира Извештајот на Европската комисија за Северна Македонија за 2020 година, како и пакетот за проширување