(Видео) Битиќи и генералниот менаџер на „Вик Македонија“ Вернер Шоеб потпишуваат договор за инвестиција на „ВИК Македонија“ во ТИРЗ „Прилеп“

Денеска, со почеток во 12.30 часот, заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економски ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и генералниот менаџер на компанијата „ВИК (WIK) Македонија“, Вернер Шоеб, ќе го потпишат договорот за државна поддршка за вториот инвестициски проект на оваа компанија, која работи во технолошко-индустриската развојна зона „Прилеп“.