Во Србија стабилно опаѓа бројот на новозаразени, денеска 77

Во Србија во последните 24 часа тестирани се 7.848, од кои 77 биле позитивни на корона вирус. Во истиот период починаа двајца пациенти.

До денеска во Србија се тестирани вкупно 974.411 лица кои ги исполнувале критериумите.

На респирато се 38 пациенти, а во болница 68.

Вкупно досега од Ковид-19 починаа 723 лица.