Во Србија само 30 новозаразени

Според последните информации во Србија во последните 24 часа регистрирани се 30 новозаболени, а почина еден пациент.

Тестирани биле 5.268 примероци, а од почетокот на епидемијата 1.120.363.

Бо болница се 279, а на респиратор се 20 пациенти.

Стапката на смртност изнесува 2,24 отсто.