Во Србија помалку од 3.000 новозаразени, починаа 48 пациенти

Во последните 24 часа забележани се 2.932 нови случаи со корона вирус во Србија, починаа 48 пациенти.

Тестирани биле 12.897 примероци.

Во моментот во болница се лекуваат 8.765 пациенти, а 271 се на респиратор.