Во Србија падна снег

Првиот снег во соседна Србија есенва падна на исочините над Пријепоље.

Дописникот на „Новости“ ги забележа првите бели кадри на Јабука, на 1.250 метри надморска височина.

Има неколку сантиметри снег, тепмературата е -1 степен Целзиусот, а снег има и на коловозот, пишува весникот.

Снег утрово има и на Златар, како и на Нова Варош и во селата на територијата на општината.