Во Србија од Ковид-19 починаа уште 31 пациент, новозаразени 4.995

 

Во последните 24 часа во Србија починаа уште 31 пациент од Ковид-19, а откриени се уште 4.995 заразени со корона вирус.

Тестирани биле 13.429 лица.

Во болница се 6.214 пациенти, а на респиратор 212.

Србија досега тестираше 1.623,648 лица, а корона вируспт е потврден кај 121.120 луѓе.