Во Србија денеска повеќе од 6.000 заразени, починаа 56 пациенти

 

Според последните податоци, соседна Србија, потврди присуство на корона вирусот кај 6.557 лица. починаа 56 пациенти.

Тестирани биле 15.697. На респиратор се 283 пациенти.

Од пчетокот на пандемијата во Србија тестирани се 1.915.643 лица, а Ковид – 19 е потврден кај 226.209 лица.

Од последиците од заразата досега починале 2.005 лица.