Во Србија 73 новозаразени

 

Според последните информации во Србија се регистрирани 73 нови случаи, а почина едно лице.

Во последните 24 часа тестирани се 6.661 примерок, а вкупно 33.735.

Во болница се 281 пациенти, а на респиратор 23 пациенти.

Стапката на смртност во Србија изнесува 2,23 отсто.