Во Србија, 6.903 новозаразени со Ковид-19 и 57 смртни случаи

Србија– Во последните 24 часа во Србија се потврдени 6.903 нови случаи на коронавирус, а 57 лица починаа.

Според податоците објавени на веб-страницата Ковид-19.рс, од последниот пресек се тестирани 18.232 лица.

Вкупно 279 пациенти на респиратори.