Во Србија 2.112 нови случаи со корона вирус, починаа 10

Во Србија регистрирани се 2.112 новозаразени со корона вирус, а во последните 24 часа починале 10 пациенти.

Тестирани се 8.299 примероци.

На респираот се 106 пациенти.

Белград е најголемо жариште, со оглед на тоа што од новите регистрирани, половината се во главниот град – 1.057.