Во Собранието седница за пратенички прашања


Собранието денеска ќе ја одржи 116. седница, на чиј дневен ред се пратеничките прашања. 

Според усогласеното, први прашања поставуваат пратениците од опозицијата. Вообичаено, седниците за пратенички прашања се одржуваат последниот четврток во месецот.