Во Словенија нови 31 жртви на корона вирусот, уште 1.690 заразени


 

Во Словенија во последните 24 часа забележани се уште 1.690 заразени со корона вирусот, а почина 31 лице.

Во моментот во болница се 1.219 пациенти, од кои 197 на интензивна нега.