Во Словенија 48 починати од Ковид-19, новозаразени 1.609

 

Во СЛовенија во последните 24 часа потврдени се 1.609 новозаразени, а од Ковид-19 починаа уште 48 пациенти..

Владата новите рестриктивни мерки, кои се на сила веќе еден месец, ги продолжи уште за една недела.

Тестирани биле 6.587

Од почетокот на пандемијата во Словенија од Ковид-19 заболеа 72.682, активни се 20.268, а починаа вкупно 1.293 пациенти.