Во Скопје утре ќе се прска против комарци

Првата фаза од терестричната дезинсекција (од земја) против ларви од комарци во Скопје ќе се изврши утре, од 8 до 17 часот.

– Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, соопшти Град Скопје.

Градските власти ги известуваат пчеларите на време да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.