Во Скопје нема општини со повеќе од 100 заразени

Фото: Б. Грданоски

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа регистрирани во Скопје се 33 нови случаи на корона вирус, а оздравени се 48, додека еден пациент ппочинат е на 59 годишна возраст.

Вкупната бројка од почетокот во Скопје изнесува 6.156 од кои активни се 575.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 55

• Гази Баба – 72

• Аеродром – 99

• Карпош – 63

• Центар – 62

• Кисела Вода – 57

• Ѓорче Петров – 34

• Бутел – 36

• Шуто Оризари – 23

• Студеничани – 17

• Сарај – 16

• Арачиново – 10

• Илинден – 11

• Сопиште – 4

• Чучер Сандево – 2

• Петровец – 4

• Зелениково – 1

• Странец – 6

• Нераспределен-3