Во Скопје најголема излезност во Карпош, Чаирчани се „разбудија“ и пак се на дното


Најголема излезност до 13 часот во Скопје има во општина Карпош каде правото на глас го искористиле 34,63% од гласачите.

Споредбата на излезноста со минатите претседателски избори во 2019 година покажува дека пораст на излезноста има во сите скопски општини. Најголем раст има во Чаир каде што таму во 2019 година на гласање до 13 часот излегле 11,51%, додека денеска излезноста е 20,50%, иако во однос на другите општини Чаир е последен на листата по одзивот.