Во Скопје на улиците се снимаше „Бал на вода“ (галерија)

Фото: Б. Грданоски

Август деновиве во Скопје наликува на октомври со обилните дождови и промените на климата. Од сонце, дожд, по дожд сонце, ама никој не се пофали на социјалните мрежи дека видел на небото виножито. Така е кај нас, се е црно бело, тешко да се види животот низ нијанси.

Фото: Б. Грданоски

Дождот за природата е благодет, а за луѓето-зависи од расположение. Им се допадна на романтичните, не им се допадна на скептичните, не можеме да мрднеме од дома-коментираа песимистичните, а оптимистичните си рекоа во себе: Утре е нов ден, можеби сончев.

Фото: Б. Грданоски

Фоторепортерот на „Независен“ Борис Грданоски беше меѓу храбрите професионалци кои забележа низа интересни ситуации, нималу пријатни на обилен дожд. Некои наликуваа на култниот американски филм „Бал на вода“, а некои од граѓанките на Естер Вилијамс.

Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски

 

Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски