Во Скопје 208 сообраќајни прекршоци, 99 санкции за мотоциклисти


Фото: Б. Грданоски

На територија на град Скопје вчера изречени се вкупно 208 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 29 санкции, 12 мерки за возење без возачка дозвола, 99 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, соопшти МВР.

Изречени се осум мерки за нерегистрирани возила, 18 санкции за возење под дејство на алкохол, четири мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло), шест санкции за возач почетник…