Во Шпанија се намалува бројот на починати од ковид-19

Шпанија денеска бележи најмал број на смртни случаи од коронавирус од 18 март.

Во последните 24 часа од ковид-19 починале 164 лица, зголемувајќи го бројот на починати во таа земја на 25.264.

Дополнителни 884 лица се заразиле и сега има 217.466 случаи на инфекција со ковид-19 во Шпанија, пренесува ДВ.

Вчера, како дел од мерката за релаксација на строгите забрани, на
Шпанците им беше дозволено да ги напуштат своите домови за прв пат по седум недели.