Во САД регистрирани повеќе од 5,34 милиони случаи со Ковид-19

 

САД регистрираше 5.340.232 случаи на инфексција со Ковид-19, што претставува зголемување за 54.686 во однос на ден претходно. соопшти денеска Американскиот центар за превенција и контрола на болести.

Во последните 24 часа починале 1.150 луѓе, со што вкупниот број на жртви од инфекцијата се зголеми на 168.696.

Не значи дека податоците од Центарот соодвествуваат со извештаите или податоците на поединечни американски држави.