Во Русија за еден ден преку 6,5 илјади заразени од Ковид-19

Во Русија денеска се пријавени 6.760 новозаразени со вирусот Ковид-19, со што вкупниот број изнесува 661.165.

Во изминатите 24 часа починаа 147 луѓе, а од почетокот на пандемијата во Русија како последица на коронавирусот починаа 9.683 луѓе.