Во Русија денеска најмногу починати од Ковид-19

 

Од почетокот на пандемијата, во Русја, денеска, забележан е најголем број починати во еден ден, односно 174 луѓе, а вкупно има 3.807 жтви на новиот корона вирус.

Новозаразени се 8.915, што значи дека ширум 85 руски региони до сега забележани се 362.342 случаи на зараза со корона вирус.

Москва и натаму е најпогодена со нови 2.830 новозаразени, па следува московскиот регион со 817, како и Санкт Петерсбург со 363 нови случаи.

Вкупно од Ковид-19 оздравеа 131.129 пациенти.