Во Норвешка две лица заразени со новиот вид на коронавирусот

 Норвешкиот институт за јавно здравје денеска потврди дека две лица во Норвешка го имаат новиот вид на коронавирусот, откриена во Велика Британија.

Тие неодамна пристигнале од Велика Британија, јави „Гардијан“.

Норвешка така стана една од земјите што пријави заразени со новиот коронавирус, вклучувајќи ја и Канада и голем број европски земји.