Во Министерството за правда консултации за законот за ЈО

– Во Министерството за правда денеска се одржаа констултации за законот за јавно обвинителство со работната група.

Министерката за правда Рената Дескоска на својот Фејсбук профил објави фотографии, на кои се гледа дека на состанокот меѓу другите присуствувале државниот јавен обвинител Љубомир Јовески, обвинителката од СЈО Ленче Ристовска, академик Владо Камбовски и професори од Правниот факултет.