Во Мексико пронајдени коски на повеќе од 60 мамути

Коски на повеќе од 60 мамути се пронајдени на градилиште за време на работата на новиот аеродром „Фелипе Анхелес“ во Мексико Сити, соопшти Националниот институт за антропологија и историја.

Се смета дека коските се од пред 15.000 години и припаѓаат на колумбискиот мамут.

За време на изградбата на аеродромот, пронајдени се коски од бизони, камили, коњи, луѓе, како и разни предмети.

Откритијата ќе го забават завршувањето на работите за изградба на аеродром во Мексико Сити, а Националниот институт за антропологија и историја соопшти дека остатоци од 14 мамути биле пронајдени во областа Тултепека минатата година.