Во лондонски хостел најдено тело на девојка во куфер

Лондонската полиција истражува смрт на жена чие тело е најдено во куфер, во еден хостел во запасниот делн на градот, јави гардијан.

Телото го открил сликар од хостелот, вчера, две недели откако соседите пријавиле дека чувствуваат смрдеа. Се уште никој не е уапсен, а од полицијата велта дека уште не е утврдена причината за смртта ниту идентитетот на жената.

Според зборовите на соседката, починатата била прекрасна, повлечена девојка. Друг сосед вели дека Лиса имала момче, но дека тој исчезнал. Полицијата потврди дека денеска ќе биде извршена обдукција на телото.