Во кино салите лани имало 466 926 посетители

Во државава лани биле прикажани 1 113 филмови и 15 066 кинопретстави коишто биле посетени од 466 926 лица, покажува истражувањето на Државниот завод за статистика, со кое се опфатени 14 кина.

Во 2018 година, во споредба со 2017 година, бројот на прикажаните филмски кино претстави е намален за 7,2  процента.