Во камион сокрил 59 мигранти, му платиле по 1.500 евра

EDITORS NOTE ---- RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AUSTRIAN POLICE / HO " NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS This handout photo released by Austrian police on August 9, 2015 shows a truck packed with some 86 illegal refugees that was intercepted by the police on a highway in Austria. AFP PHOTO / AUSTRIAN POLICE / HOHO/AFP/Getty Images

Грчката полиција во камион со бугарски регистарски таблички откри 59 илегални мигранти. Полицијата го запрела камионот за рутинска проверка на околу 30 километри источно од Солун, при што во неговиот заден дел ги открила мигрантите, сокриени зад материјали за изолација.

Половина од мигрантите биле од Сомалија, а останатите од Авганистан, Бангладеш, Египет, Еритреја, Ирак, Судан и палестинските територии.

Мигрантите на полицајците им изјавиле дека за транспортот од Турција со брод до Грција, а потоа и за превозот со камионот до некоја западноевропска земја, платиле по 1.500 евра секој.

Полицијата го уапсила возачот на камионот, 61-годишен бугарски државјанин.

loading...