Во Италија денес 475 мртви од корона вирусот

Ужасот во Италија со корона вирусот денес се покачи уште погоре – избројани се нови 475 жртви од Ковид-19. Инфицирани се нови 2.648 лица, а излекувани 1.084. Бројот на вкупно заболените сега е 28.710.