Во Хрватска од Ковид-19 починаа уште 80 пациенти

 

Во последните 24 часа забелеажни се 766 нови случаи со корона вирус, а бројот на активни случаи изнесува 16.105.

Меѓу нив 2.956 пациенти се на болничко лекување, а од нив 294 пациенти се на респиратор.

Починаа уште 80 пациенти, или вкупно досега 3.257 пациенти.

Досега во Хрватска регистрирани се 195.728 лица заразени со вирусот. Оздравеа 176.366 лица.