Во Федерацијата БиХ се воведува полициски час

 

Кризниот штаб на Федерацијата Босна и Херцеговина воведе ограничено движење на жителите, од 23 часот до 5 часот на утро, а одлуката стапува на сила утре.

Исто така, се ограничува собирањето на максимум 30 луѓе надовр и внатре.

Од ограничувањето се ослободуваат оние кои работат ноќни смени со валидна потврда од работодавецот, како и јавните службеници што работат на спроведување на мерките.

Кризниот штаб ги донесе овие мерки заради влошување на епидемиолошката состојба со корона вирусот, непочитувањето на досегашните мерки и зголемување на ширењето на заразата.

Надлежните ќе ги преиспитуваат мерките секои седум дена.

Продолжена е мрката за носење маски надвор и внатре.