Во Црна Гора 116 новозаразени

Во Црна Гора денеска биле тестирани 545 примероци, а регистрирани се 116 нови случаи со корона вирус.

Од последните пресек нема нови смртни случаи, а во моментот има 3.699 активни случаи.

Вкупниот број починати останува 158.

Оздравеле 88 пациенти.

Вкупниот број заразени од почетокот на епидемијата е 10.313.