Во Чаир промовиран паркот „Украина“


Во близина на општинската зграда во Чаир денеска беше промовиран паркот „Украина“.

Како што информираат од општината, со промоцијата на паркот ја изразуваат својата поддршка за Украина.

– Со промоцијата на паркот „Украина“ ја пренесовме пораката дека секогаш ќе бидеме со Украина и со украинскиот народ, исто како и нашите пријатели – Европската Унија и Соединетите Американски Држави, изјави градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу, пренесуваат од општината.

Тој потсети дека војната не е решение за ниту еден проблем, а уште помалку убивањето на невини цивили, бидејќи со војна не можеме да го промениме светот на подобро, но со мир да.

На промоцијата присуствувала и амбасадорката на Украина, Лариса Дир, која рече дека денешното случување е многу контрастно во споредба со вестите што секојдневно ги добиваат од Украина.

– Оваа инспиративна вест беше многу контрастна во споредба со вестите што секојдневно ги добиваме од самата Украина. Денеска имаме одлична можност да добиеме од општина Чаири на град Скопје морална и духовна поддршка, која е бесценета, рече амбасадорката.