Во Бугарија, Софија е жариште на епидемијата

Бугарскиот главен град Софија е жариште на епидемијата на корона вирусот.

Во изминатите 24 часа, во Бугарија се тестирани 5.388 лица, потврдени се 210 нови случаи на Ковид-19, а досега се евидентирани вкупно 13.722.

Во моментов се хоспитализирани 861 пациенти, меѓу кои 763 медицински работници, од кои 64 се на интензивна нега. Бројот на смртни случаи за 24 часа е 12, вкупно 471 жртва на Ковид-19 во Бугарија.