Во Бугарија над 100 илјади заразени со корона вирус

Во Бугарија, во последните 24 часа се потврдени 3.519 нови случаи на корона вирус, а 152 лица починаа, се наведува на владината веб-страница за следење на епидемијата.

Од последниот пресек, тестирани се 7.934 лица.

Во моментов во болниците има 5.353 пациенти, од кои 288 се на Одделите за интензивна нега.

Од почетокот на епидемијата, во Бугарија се заразени 101.770 лица, од кои 2.282 починале.