Во Британија 18.662 новозаразени, 398 починати


Велика Британија денеска пријави 18.662 нови случаи на корона вирус и 398 починати.

Британската Влада соопшти дека 141 смртни случаи се вклучени во бројот на починати, што беше изоставено од вкупниот број во саботата поради грешка во обработката.

Според податоците од саботата, регистрирани се 19.875 случаи на коронавирус, додека 341 лице починало.

Во Велика Британија досега се заразени повеќе од 1,5 милиони луѓе, додека 55.024 починаа.