Во Бразил веќе регистрирани над 170. 000 смртни случаи од коронаворус


Во изминатите 24 часа бројот на смртни случаи од коронавирус во Бразил се зголемил за 630, со што вкупниот број на смртни случаи од почетокот на пандемијата достигна 170.115, соопшти бразилското Министерство за здравство.

Во последното деноноќие бројот на заразени лица се зголемил за 31.100 и сега изнесува влкупно 6.118.708, пренесе Тасс.

Од Ковид-19 досега се закрепнати 5.476.018 пациенти или околу 90 проценти од сите инфицирани пациенти, а во моментов активни има 472.575 случаи.

Податоците покажуваат дека во првите две недели од ноември во земјата повтроно дојде до зголемување на бројот на новоинфицирани.

Бразил е трета земја во светот по бројот на заразени со коронавирусот, по САД и Индија, и втора по бројот на смртни случаи, веднаш по САД.