Во Босна и Херцеговина починаа 64 пациенти со Ковид-19, новозаразени 1.180

 

Во Босна и Херцеговина тестирани се 3.774 примероци, а позитивни на корона вирус биле 1.180. Починале 64 лица.

Во Федерацијата пријавени се 2.537 примероци, а 713 биле позитивни. Пријавени се 36 починати пациенти или вкупно 1.295.

Досега тестирани се 255.208, а корона вирус имале 48.822 лица.

Излечени се 29.066 пациенти, а активни 18.461.

Во Брчко има 83 нови случаи, од 240 тестирани, а почина едно лице.

Во република Српска пак тестирани се 997 лица, од кои 384 биле позитивни на вирсупт. Починаа 27 луѓе, или вкупно 802.

Досега од корона се разболеле 26.567, а осздравеле 11.474. Тестирани се вкупно 123.943 лица.