Во Босна и Херцеговина нови 290 заразени

 

Во Босна и Херцеговина во изминатите 24 часа направени се повеќе од 2.100 тестови за корона вирус, а потврдени се нови 290 заразени.

Во Федерацијата БиХ пријавени се 1.526 анализирани примероци од ки 194 се позитивни на корона вирус.

Досега во Федерацијата заразени се 14.402 лица, а до денеска излечени се 10.277 пациенти. Во Заводот за јавно здравје пријавени се нови три смртни случаи.

До денеска, вкупно починале 399 лица.

Во Република Српска вирусот е потврден кај 95 лица, а тестирани се 560 примероци.

Исто така пријавени се три смрни случаи.

Досега потврдени се вкупно 8.132 случаи, а починале 268 лица.

Оздравеле 5.131 лица.

Вкупно во болница се 191 пациент.

Во Брчко потврден е еден позитивен случај.