Во Босна и Херцеговина нови 1.589 заразени, 35 починати


 

Во Босна и Херцеговина во последните 24 часа се регистрирани 1.589 случаи со корона вирус, а направени се 4.005 тестови, починаа 35 пациенти.

Во Федерацијата тестирани се 2.807 примероци, од кои 1.088 се позитивни на корона вирус.

Досега тестирани се вкупно 268.406 примероци, а Ковид-19 е потврден кај 53.125 лица.

До денеска оздравеле 33.754 пациенти, а активни се 17.953 случаи,

Пријавени се пет нови смртни случаи или вкупно досега од Ковид-19 во Федерацијата починале 1.418.

Во Република Српска тестирани се 1.045 примероци, а корона вирусот е потврден кај 417 лица.

Пријавени се 29 смртни случаи од последиците на Ковид-19.

Досега потврдени се 28.555 случаи на корона вирус, а починаа вкупно 941 пациенти. Оздравеа 13.804 лица, а тестирани се 129.007 лица.