Во Босна и Херцеговина 697 позитивни на корона вирусот, 30 починаа

 

Во последните 24 часа во БиХ тестирани се 1.895 примероци, а заразата е потврдена кај 697 лица. Починаа 30 пациенти.

Во Федерацијата пријавени се 1.326 примероци, од кои 501 биле позитивни.

Досега се тестирани 262.164 примероци, а корона вирусот е потврден кај 50.958 лица.

ДО денеска излечени се 30.792 пациенти, а активни 18.812 случаи.

Пријавени се 15 смртни случаи во последното деноноќие, а вкупно 1.354.

Во Република Српска тестирани се 555 примероци, а корона висруот е потврден кај 188 лица.

Пријавени се 13 смртни случаи или вкупно досега од Ковид-19 починале 860 пациенти.

Корона вирусот досега е потврден кај 27.545 лица, а оздравеле 13.018 лица, од 126.552 тестирани

Во Брчко има нови осум заразени, од 14 тестови.

Починале двајца.