Во Босна и Херцеговина 262 новозаразени

 

Во Босна и Херцеговна потврдени се 262 нови случаи на зараза со корона вирус, а примероците се собирани неколку дена, и тестирани во последните 24 часа.

Така во БиХ во однос на вчера дојде до пад на бројот на заразени, бидејќи вчера беа регистрирани 348 нови случаи, а во последните 24 часа се забележани и 275 оздравени пациенти.

Во Федерацијата тестирани се 885 примероци, од кои 173 се позитивни. Досега тестирани се вкупно 101.296 примероци, а КОвид-19 потврден е кај 9.483 лица.

До денеска оздравеле 5.928 пацинети, а активни се 3.310 слчаи.

Пријавени се и два смртни случаи, а вкупно починаа 245 пациенит.

Во Република Српска регистрирани се 89 нови случаи, од тестирани 489.

Во Кантонот Сараево има ресгистрирано 59 нови, а оздравени се 111.